Tre råd: Sådan kan du skabe et bedre arbejdsmiljø på din arbejdsplads 

De fleste danskere går på arbejde hver dag. Det er omkring syv til otte timer, fem dage i ugen, som du bruger på at arbejde. Det betyder også, at der skal være nogle ordentlige krav til arbejdsmiljøet.  

Alle vil gerne arbejde i et godt arbejdsmiljø, men det er ikke altid lige nemt at vide, hvordan man kan skabe det for sine medarbejdere, hvis man er en arbejdsgiver eller på den ene eller anden måde har indflydelse på kontoret eller arbejdspladsen. Læs med her og få tre gode råd til, hvordan du nemt kan få et bedre arbejdsmiljø.  

Godt indeklima  

Det er supervigtigt, at de fysiske ting på arbejdspladsen er i orden. Det vil altså sige ting som en frokostordning, udluftning og ordentlige vilkår for pauser i løbet af dagen, allesammen er supervigtige i forhold til at skabe et bedre arbejdsmiljø. Der er naturligvis også lovgivning, der kan regulere på området.  

Du kan tjekke arbejdsmiljøloven ud, hvis du har lyst til at vide mere om det. Du kan også tjekke arbejdsmiljøgruppen på https://arbejdsmiljoegruppen.dk/ ud. Hvis de fysiske parametre på en arbejdsplads ikke er opfyldt, kan det være meget svært at forlange særligt meget fra ens medarbejdere. Det er heldigvis rimelig nemt at lave om på, da der er tale om ret konkrete ændringer på kontoret eller arbejdspladsen.  

God tone på arbejdspladsen  

Noget af det vigtigste er at sørge for er, at tonen er ren imellem medarbejdere. På en travl arbejdsplads kan tonen hurtigt blive kold og kontant, som kan gå ud over medarbejderne negativt. Det skal ikke være en byrde at gå på arbejde – derimod skal alle andre ting rundt om arbejdet være så gode som muligt, så forholdene for at lave et godt stykke arbejde bliver så gunstige som muligt.  

For at skabe et godt arbejdsmiljø kræver det derfor tit, at der er en konstruktiv og positiv jargon på arbejdspladsen, og at medarbejderne generelt taler pænt og ordentligt til hinanden. Hvis du gerne vil have, at dine medarbejdere skal arbejde bedre sammen med mere sammenhold, kan du også overveje at arrangere tiltag, der kan styrke sammenholdet. For eksempel teambuilding har vist sig meget effektivt for mange arbejdspladser, og er helt sikkert noget, du kan overveje. Det er også en god måde at lære sine medarbejdere bedre at kende på.  

Følg arbejdsmiljøloven  

Hvis du følger arbejdsmiljøloven, der er lavet til at regulere det danske arbejdsmarked i forhold til at skabe ordentlige forhold for arbejdere, er der gode chancer for, at du kan forbedre dit arbejdsmiljø. Du kan ofte få inspiration fra arbejdsmiljøloven, hvis du mangler nogle idéer til, hvordan du kan forbedre arbejdspladsen.  

På den måde kan også altid være på den sikre side af loven og få et grønt klistermærke fra myndighederne, hvis de skulle komme forbi. Det giver også et bedre ry og højere professionalitet, hvis et firma har styr på arbejdsmiljøet for medarbejderne.