Prøv kræfter med sundhedsvæsenet i udlandet – tag i udlandspraktik 

Måske overvejer du at læse til læge, sygeplejerske eller jordemoder, eller måske er du allerede i gang med dit studie. Lige meget hvad vil mange der går den vej på et tidspunkt have deres dagligdag indenfor sundhedsvæsenet og også på et hospital. Men inden da er der også personer, der vælger at få indsigt i, hvordan dagligdagen er på et hospital, både i Danmark og i udlandet. Der er i stigende grad personer, som vælger at komme i observationspraktik i udlandet, hvor de under ledsagelse af en mentor får lov til at opleve dagligdagen på hospitaler. Her vil man følge hverdagen og blive inddraget i gøremål af uddannede fagfolk ansat på hospitalerne. 

Du behøver ikke læse medicin for at komme i praktik i udlandet 

Der er mange, som tror, at det kræver man har en uddannelse indenfor medicin eller, at man i det mindste er i gang med uddannelsen, men dette er faktisk ikke et krav. Hvis man blot har interessen for at arbejde indenfor sundhedsvæsenet, kan du komme afsted. Når man er i praktik i udlandet, som ikke-studerende vil man få muligheden for at følge fagfolk. De gør alt for, at man får en indsigt i, hvad jobbet indebærer, hvilket mange gange kan være et godt springbræt til den uddannelse man vil ind på. 

Det eksotiske Afrika 

Når man er i praktik i udlandet arbejder man ikke bare i udlandet, man bor der også. Hvilken dansker ville ikke juble over at bytte dansk hverdagsregn ud med sol og varme? Flere vælger at tage til Afrika for at møde en helt anden kultur, og for at få et indblik i, hvordan systemet er opbygget dernede. Zanzibar og Uganda er to af de lande, som danskere tager til, hvilket vil sige, at man når man får fri, har mulighed for at opleve de fantastiske omgivelser man befinder sig i. Samtidig er ressourcerne og behandlingsmetoderne anderledes fra, hvad man kender i Danmark, og ved at have sin dagligdag på deres hospitaler, får man sat tingene i perspektiv, hvilket man kan bruge i sin videre færden. 

Hvordan kommer man afsted? 

Hvis man ønsker at komme i praktik i udlandet, kan man vælge at opsøge praktikpladserne selv, men der findes langt nemmere alternativer. Der findes firmaer, som arrangerer det hele for dig. Her sørger de for bolig, mad, aktiviteter og for hospitalspraktikken. Det kommer altså i en samlet pakke, hvor man vil have nogen der hjælper en med det hele. For mange kan det virke som en stor rejse at tage alene, og derfor laves der Facebook-grupper, hvor man kan komme i kontakt med de personer, der skal rejse samtidig som en selv. Dermed har man både nogen at støtte sig til, men også et forum, hvor man kan kommunikere med hinanden, når man er ankommet til destinationen. Så hvis man overvejer at få relevant og givende erfaring, så skal man ikke tøve med at pakke tasken og tilmelde sig et praktikophold i udlandet.