Indret børneværelset med den rigtige seng

Skal jeres familie flytte, eller skal der bare laves om på børneværelset? Så er det tid til at finde kreativiteten frem og finde på ideer til indretningen. Et børneværelse skal være sjovt, personligt og trygt, så I skal finde ud af, hvad det betyder for jeres barn.

Det hyggelige børneværelse

Et børneværelse skal være der, hvor dit barn kan være dem selv. Det skal de selvfølgelig kunne være i hele hjemmet, men det er noget andet, når det er deres eget værelse. Her er de nogle gange alene, her leger de, og her skal de sove om natten. Resten af huset tilhører jo dig og din smag, men børneværelset skal give dem lov til at bestemme selv. Sammen skal I finde plads til børneseng, legetøj, opbevaring og bamser.

http://www.happykids.dk/

Den gode seng

Først og fremmest skal der være styr på en børneseng. Søvn er vigtigt for mennesker i alle aldre, men det kan især have en stor effekt på børn, der stadig er i gang med at udvikle deres krop og deres hjerne. Du kan finde eksempler på nogle rigtig gode børnesenge på http://www.happykids.dk. Den gode børneseng er en seng, der støtter barnets krop, som er behagelig, som har plads til alle de bamser, som dit barn sover med, som er hyggelig og personlig, og som skaber tryghed.

Plads til leg

Når I ved, hvor børnesengen skal stå, kan I fokusere på resten af værelset. Noget af det vigtigste i et børneværelse, udover børnesengen, er den leg, der skal foregå derinde. Det betyder, at der skal være rigelig med gulvplads, så barnet har et område at lege i. Et barn har brug for at lege. Det har en vigtig rolle i deres udvikling, lige fra da de er helt små, til de når teenagealderen; det handler først om de finmotoriske og kognitive evner, og senere hen om sociale kompetencer samt en generel forståelse af verden. Derfor er det altså noget, I er nødt til at prioritere plads til.

Rigelig med opbevaringsplads

Når der skal være plads til at lege, skal der også være plads til legetøjet. For at undgå at hele værelset bliver til et legehus, skal der være en masse opbevaringsmuligheder. Der skal være skabe og skuffer til legetøj og tøj, og det må gerne være nemt for barnet at åbne og lukke det, så de kan lære selv at rydde op. Er der småt med plads på værelset, kan I eventuelt købe en børneseng med skuffer under. Det giver ekstra plads i værelset, og det kan også fjerne frygten for eventuelle monstre under sengen.

Skab det bedste børneværelse

Børneværelset udgør en ramme for mange gode minder, og i fremtiden vil dit barn se tilbage på det med nostalgi. Børn har brug for deres eget sted, hvor de kan være dem selv og have et privatliv. Værelset skal genspejle deres personlighed og interesse, så de ved, at de kan være dem selv, dog med rig mulighed for udvikling. Når der er styr på børnesengen, legetøjet og opbevaringen, er I allerede godt på vej.