Derfor bør du skifte til kornfri hundemad

Der kan være mange overvejelser, når man skal beslutte sig for, hvilket hundemad der er det rigtige at vælge. Din hunds velvære og sundhed afhænger i høj grad af, hvilket foder du bruger. Det er derfor vigtigt, at du er korrekt informeret om de fordele det har at skifte til andre fodertyper. Kornfri hundemad er et alternativ, der er værd at overveje.

Naturlig sammensætning

Kornfrit hundemad har den fordel, at sammensætningen af indholdet minder mere om hvad hunde ville spise, hvis de levede i naturen. De fleste varianter af kornfrit foder har et højere proteinindhold fra kød og grøntsager, da kornet er blevet erstattet med disse. Hunde har nemmere ved at fordøje og omsætte kød og andre proteinkilder, sammenlignet med korn. Det gør kornfrit foder til en mere effektiv energikilde, og du kan derfor reducere mængden af mad, din hund spiser dagligt. På den måde holder en pose hundemad længere, og du får mere for pengene. Kornfrit foder indeholder også kartofler, der hjælper til at give en god mæthedsfornemmelse hos din hund.

Selvom foderet ikke indeholder korn, er der stadig rigeligt med fiberkilder der bidrager til en sund tarmfunktion. Søger du at undgå kunstige tilsætningsstoffer, er kornfrit foder fra Hike et godt valg. Kornfrit hundemad kan bestilles her: https://www.hike.dk/

Varianter der er tilpasset din hunds behov

I kategorien kornfrit foder er der mange forskellige varianter. Eksempelvis er det muligt at få hundemad der er tilrettelagt aktive hunde, da varianten har et højere energiindhold. Der findes også et bredt udvalg af smage, så ejerne af kræsne hunde nemmere kan finde en variant der virker for dem. Det høje indhold af kød i de kornfrie produkter er med til at øge smagen og gør foderet mere appetitlig.

Kornfrit foder fungerer godt til hvalpe

Er du ny hundeejer der lige har fået en hvalp? Så kan du roligt fodre med kornfrit. Der findes nemlig både kornfrit foder til voksne og hvalpe. Det er vigtigt at du anvender foder der er specielt udviklet til hvalpe, da det har et højere næringsindhold. Hvalpe har brug for ekstra næring til at vokse sig store og sunde. Når hvalpen er blevet voksen, kan du roligt skifte til det kornfri voksenfoder.

Sådan skifter du til kornfrit hundemad

Der er nogle ting du skal være opmærksom på, hvis du ønsker at skifte til kornfrit hundemad. Hunde, hvis fordøjelsessystem er vant til at indtage korn, kan godt få et chok af at skifte til et foder med en anderledes sammensætning.

Det er vigtigt at du gradvist introducerer det nye foder, sammen med det gamle. Det gør du ved at blande en smule af det nye foder ind i det gamle, og så langsomt øge mængden, indtil din hund har vænnet sig til det. Det kan tage 1-2 uger. Vær også opmærksom på, at du ikke overfodrer din hund. Som nævnt tidligere indeholder kornfrit foder mere energi, så overfodring kan lede til overvægt.

Ved at være opmærksom på din hunds behov, kan du få succes med kornfrit foder.