Vinterbadning med Nordic Heat varmetøj

Selvom mange for tiden kæmper sig gennem efteråret, mens de sukker efter varmere himmelstrøg, er der også dem, der ikke kan vente på det bliver koldt nok. Nogen nyder en varm sandstrand eller en stol i solen ved poolen et sted sydpå, mens andre foretrækker helt andre badetemperaturer.

Det er selvfølgelig den støt voksende skare af vinterbadere der her er tale om.

Og hvis du også er en af de nysgerrige, som gerne vil finde ud af, hvad al det ståhej handler om, så er her en begynderguide til dit første vintereventyr. For udover at finde det rigtige sted at bade, og nogle med-badere som har prøvet det før, så er det også en god idé at starte med fornuftigt tøj. For som man siger: Der findes ikke dårlig badetemperatur – kun dårlig påklædning.

Lad Nordic Heat holde varmen for dig

Lave temperaturer = varmt tøj. Så langt så godt. Men varmt tøj behøver ikke nødvendigvis betyde mange lag eller tykke trøjer, som får en gåtur til at føles som at slås under vand. At holde varmen udenfor kan nemlig også klares nemt ved brug af opvarmet tøj.

Helt oppe i det kolde nord – nærmere bestemt Fredensborg i Nordsjælland – ligger nemlig Nordic Heat, som har opfundet batteriopvarmet tøj. Målgruppen er mennesker der nyder friluftslivet, arbejder udendørs, frossenpinde – og nu også vinterbadere.

Det anbefales nemlig, efter en tur i det kolde vand, at sørge for at varme kroppen op med det samme. Og her kan Nordic Heat heldigvis være behjælpelige. De har nemlig en lang række produkter som kan hjælpe med at holde, eller hurtigt få, varmen, når temperaturen er lav.

Hvad er så specielt ved vinterbadning?

Særligt under det seneste halvandet års Corona-nedlukning har det været nødvendigt at finde nye aktiviteter og fællesskaber. Og nogle af dem, som ikke blev ramt af nedlukning, var vinterbadeklubber rundt om i landet. Her samles folk nemlig i mindre grupper og bader ude i det fri, hvilket gjorde at risikoen for smitte var forholdsvis lav.

Derudover mener i hvert fald vinterbadere selv, at vinterbadning har en lang række fordele for helbredet. Det kolde gys sætter nemlig kroppen på arbejde, blandt andet fordi det udløser masser af adrenalin og endorfiner. Af forskere sidestilles dette med øvrig fysisk aktivitet, men inkarnerede vinterbadere holder stædigt på, at kulden gavner dem.

nordic heat

Gode steder at vinterbade

Når du så har investeret i Nordic Heat produkter, samlet dig mod til og overtalt en ven til at tage med – hvor skal I så tage hen?

Egentlig er det bare at styre mod de steder, hvor du også ville bade om sommeren. Især hvis der er en badebro i nærheden. De fleste af stederne er nemlig åbne for vinterbadere også, og så længe der ikke er is på vandet, er der gode muligheder for at bade.

Der er dog en række sikkerhedsråd – udover de almindelige baderåd – du skal huske at følge. Blandt andet frarådes det at have hovedet under vand, når det er rigtigt koldt, og at være ekstra opmærksom på glatte badebroer.