Spiseborde i egetræ

Et spisebord er et sted i hjemmet, hvor alle samles til en god omgang mad, et brætspil eller noget andet hyggeligt. Det er derfor en vital del af et hjem, og det er derfor vigtigt, at du anskaffer det rigtige spisebord til dit hjem. Spiseborde kan fås i en masse forskellige materialer, og et spisebord i egetræ er et af de flotteste af slagsen. Massivt egetræ er et flot materiale, og derudover er det yderst holdbart. Derudover går massivt egetræ aldrig af mode, og du kan derfor være sikker på, at du ikke skal ud og købe nyt spisebord indenfor den nærmeste fremtid. Dette er altså et oplagt valg, når man skal have fat i et lækkert og holdbart spisebord, som holder i mange år. Læs med herunder, og se flere overvejelser som du skal gøre dig, i dit valg af spisebord.

Form og farve

Når du udvælger et spisebord i egetræ, så er der flere ting du skal overveje, i dit valg af bord. Først og fremmest skal du finde ud af, hvilken form bordet skal have. Skal det være kvadratisk, rektangulært eller måske rundt? Du skal finde ud af, hvor bordet skal stå, og derefter, hvilken form af bord, som passer ind.

Derudover kommer spisebordene i flere forskellige farver. Skal det være mørkt egetræ? Måske hvidpigmenteret eg? Eller vildolieret egetræ? Flere farver og materialer kan også sammensættes, så du kan få det præcist som du vil have det. Du skal også vælge, om dit bord skal have ben af egetræ eller metal. Der er altså mange former og farver, som du skal vælge imellem.

Udtræk og foldefunktion

Når du har fundet den bordform, som passer ind i dit hjem, så skal du overveje om dit spisebord i egetræ skal være med udtræk eller ej. Udtræk kan være den perfekte måde at udvide dit bord på, hvis du har brug for mere plads rundt om bordet. Omvendt, så sørger det også for, at bordet ikke fylder mere end nødvendigt, da bordet kan laves mindre, ved at fjerne udtrækket.

Hvis ikke du har brug for udtræk, så kan du overveje, om du skal have spisebordet med foldefunktion. Et bord med denne funktion er ofte mindre end bordene med udtræk, og er oplagt, hvis du ofte skal have gjort bordet større. Dette kan f.eks. være, hvis bordet står i et køkken, hvor der ikke er meget plads, hvor det skal foldes op hver morgen og aften, så man kan sidde og spise ved det.
Som det ses, så findes der mange muligheder, når du skal vælge et spisebord. Dette gør dog heldigvis, at der helt sikkert findes ét, som passer ind i dit hjem. Det er bare at komme i gang med at lede.

Vi håber nu, at vi har gjort dig opmærksom på, hvad du skal overveje, når du vælger et spisebord. Du skal finde ud, hvilken form bordet skal have, samt om du vil have udtræk eller foldefunktion. Der findes et hav af spiseborde i egetræ derude, så det er bare at finde det, som passer til dig og dit hjem. Kom i gang!