Must haves inden for hundetilbehør

Er du ved at kigge på hund? Det er en spændende tid, hvor du skal finde dig en ny kammerat, som vil være ved din side, formentlig de næste 10-14 år. Det er en stor beslutning at vælge at anskaffe sig en hund, og det kræver noget god baggrunds research i forhold til, hvad du skal bruge til din hund samt hvad de enkelte hunderacer kræver og derved hvilken hund, der vil passe perfekt til dig.

I denne artikel vil vi komme nærmere ind på, hvad der er must haves inden for hundetilbehør, så du er godt forberedt, når dit nye familiemedlem ankommer.

De mest basale ting inden for hundetilbehør

  • Madskål og drikkeskål
  • Halsbånd og hundesnor eller sele
  • Soveplads
  • Legetøj
  • Ting til pelspleje og negle

Du er naturligvis nødt til at have en skål, som du kan fodre din hund i, ligesom det er vigtigt, at hunden altid har en drikkeskål stående fremme til fri afbenyttelse. Det er altid en god idé at have et halsbånd med navneskilt på hunden, når den er ude, så andre kan kontakte dig, hvis den skulle stikke af, og de finder den.

Når du lærer den at gå tur, vil du i starten altid skulle bruge enten en snor eller en sele. Når den kan gå pænt ved siden af dig, kan du eventuelt lære den at gå uden snor. Vær dog opmærksom på, at nogle steder kræver, at hunde føres i snor.

aktiveringslegetøj

Hunden vil gerne sove blødt

Ligesom os mennesker vil en hund også gerne ligge behageligt og sove. Her kan du enten give den et blødt tæppe, et åbent hundebur eller en hundeseng. På de varme sommerdage vil hunden nok foretrække en kølemåtte frem for en varm seng.

Du kan derfor vælge alt fra et tæppe til under 100 kroner til en fin læder-hundeseng til flere tusinde kroner. Det kommer an på, hvordan dit budget er, samt hvor meget luksus din hund skal have.

Aktiveringslegetøj er et must

Alle hunde har brug for legetøj til aktivering. Det kan både være legetøj, som du kan bruge i forbindelse med hundetræning og klikker træning, og det kan være legetøj, I leger sammen med i haven eller aktiveringslegetøj, som hunden kan få tiden til at gå med, mens du er på arbejde. Tove, bolde samt bolde med hundegodbidder er gode klassikere, som de fleste hunde er vilde med.

Pleje af pels og negle

Husk også at have pelsplejen i tankerne. De langhårede hunde er en del mere krævende end de korthårede. De langhårede skal børstes meget ofte, da deres pels ellers filtrer sig sammen, hvorimod de korthårede kan børstes i forhold til hvor meget de fælder.

En neglesaks er et nødvendigt redskab for at holde kløerne nede. Alternativt kan du tage hunden til dyrlægen jævnligt for at få klippet kløer. Det koster selvfølgelig noget mere end en neglesaks, men nogle hunde bryder sig ikke om at få klippet negle, og her kan det være nemmere at få dyrlægen til det.

Alt ovennævnte er must haves af hundetilbehør til din nye hund.