Find inspiration til nye badeværelsesfliser

Badeværelsesfliser er ret ideelle, når det kommer til badeværelser. De har blandt andet stor betydning for badeværelsets udtryk. Der findes et hav af fliser og ikke mindst klinker, du kan vælge imellem, når du skal renovere eller lave nyt badeværelse.

Derfor kan det hurtigt blive en tidskrævende proces, når du skal vælge de helt rigtige fliser. Her kan du kontakte diverse udbydere, der tilbyder alle slags fliser og klinker i mange afskygninger. Men hvilke badeværelsesfliser skal du vælge?

Nedenfor får du en guide til, hvordan du bedst muligt vælger de helt rigtige fliser til dit badeværelse.

Hvad drømmer du om?

Fliser kan være smukke, charmerende og ikke mindst æstetiske at se på. Derfor kan det hurtigt være et kompliceret valg at træffe, når tiden er inde til at vælge de helt rigtige badeværelsesfliser.

Derfor bør du først og fremmest spørge dig selv om, hvad du drømmer om på dit badeværelse? Måske er det blot fliserne, du ønsker at udskifte og nødvendigvis ikke hele badeværelset. Fliser kan nemt komme til at se slidte ud efter et vist antal år, hvis de ikke løbende er blevet vedligeholdt. Det kan også være, du bare efterhånden er blevet træt af den orange eller gule farve, der har fået et heftigt skær på badeværelset gennem årene.

Uanset hvilken situation, du befinder dig i, har du rig mulighed for at vælge imellem mange forskellige materialer, designs og mønstre. De fleste udbyder tilbyder et stort sortiment inden for badeværelsesfliser.

Derfor kan du besøge de forskellige udbydere fysisk og på den måde nemmere udvælge fliserne, når du har set dem i virkeligheden. Her får du mulighed for at besøge et showroom med opsatte badeværelser.

På den måde kan du nemmere få et helhedsbillede af, hvordan fliserne ser ud i sammenhæng med resten af badeværelset. Du kan også ty til internettets mange forhandlere og lade dig inspirere af smukke badeværelser.

drømme badeværelset

Vægfliser eller gulvfliser – måske begge dele?

Inden du vælger, bør du desuden overveje, hvor du ønsker badeværelsesfliserne. Er det udelukkende på gulvet, eller er det både gulv og luft, der skal udsmykkes med fliser? Valget er op til dig, og der er både fordele og ulemper ved begge valg. Hvis rummet er meget lille, vil det bedste valg nok være kun at vælge gulvfliser. På den måde bliver fliserne ikke for overvældende, hvis du for eksempel har valgt mørke fliser.

De lysere fliser er især gode til dig, der ønsker rumlighed. De hvide fliser kan nemlig få rummet til at synes større, selvom det måske er af mindre størrelse. Ved at vælge lysere fliser, har du desuden mulighed for at tilføje andre fede detaljer.

Du kan for eksempel gøre brug af farver, når du indretter badeværelset. På den måde vil de lyse fliser skabe et godt fundament for at lege lidt med detaljerne og ikke mindst farverne.

Hvis du ønsker et lidt vildere udtryk, er der også gode mulighed for at lege med grafiske mønstre og forskellige kombinationer. Denne løsning er nok mere til dig, der tør at være kreativ.