Hus & HaveNyheder

Derfor skal du holde en kostumefest


Både børn og barnlige sjæle elsker, når der er mulighed for at lege med udklædning og hoppe ind i helt nye roller. I et kostume kan man nemlig let forvandle sig til alt fra et uhyggeligt skelet til en smuk prinsesse.

Skal du holde en festlig begivenhed eller fejre en klassisk højtid med kostumer, er her derfor de gode grunde til, at udklædning giver en ekstra festlig stemning.

Derfor er udklædning noget særligt

Når vi klæder os ud, har vi mulighed for at træde ind i helt nye roller og slippe hverdagens regler og normer. Derfor har mennesket også altid klædt sig ud til særlige begivenheder, fordi det vender op og ned på hverdagen.

Tidligere kunne man bryde sociale skel, når man iførte sig et kostume, så både herrefolk og fattige bønder kunne feste side om side. Dette var uhørt i det daglige liv, men karnevaller, særlige fester og højtider gjorde det muligt at blande sig med hinanden.

Hos https://www.partybutikken.dk/ kan du finde et stor udvalg af sjove og unikke kostumer. Det er kun fantasien, der sætter grænsen for, hvad du i dag kan klæde dig ud som.

stald dreng

Året byder på mange muligheder for udklædning

Traditionelt har danskerne altid klædt sig ud i forbindelse med den store højtid Fastelavn i slutningen af februar. Her er der tradition for at klæde sig ud, spise lækre fastelavnsboller og slå katten af tønden. Traditionen holdes stadig i hævd, og hvert år er butikkerne fyldt med sjov udklædning til både børn og voksne.

Igennem de seneste år har den amerikanske tradition Halloween også gjort sit indtog i danskernes årlige begivenheder. Selvom traditionen byder på en overvægt af uhyggelige kostumer, er der rig mulighed for at være kreativ med en spændende udklædning i forbindelse med højtiden. Derudover kalder dagen sidst i oktober også på uhyggelig udsmykning og spændende slik.

Gør noget ekstra ud af en stor begivenhed

Skal du holde en stor fest i anledningen af en fødselsdag, bryllupsdag eller andre store begivenheder, kan kostumer sætte ekstra gang i festen. Særligt hvis det er oplagt med en fest, der bygger på et særligt årti eller et sjovt tema, kan det være ekstra underholdende for både værter og gæster.

Er brudeparret gift i 70’erne, er det oplagt at invitere til fest i trompetbukser og hippie-kostumer, mens en 80’er fest kalder på spandex og fitness-outfits. Sørg for at gæsterne er informerede om temaet i god tid, så kostumerne bliver så gennemførte som muligt. På den måde tropper alle op i festlige outfits.

Lav dine egne unikke kostumer

Det kan være fristende at klikke udklædning hjem fra internettet, men du kan også let lave dine helt egne unikke kostumer. Særligt hvis pengepungen ikke rækker til et helt nyt kostume, kan du sagtens stadig få et flot kostume til festen.

Søg inspiration online, og derefter kan du i genbrugsbutikker lede efter de helt rigtige stykker tøj til din udklædning. Du kan altid supplere med spændende tilbehør fra en kostumebutik, der har det helt rigtige look.