3 gode grunde til at hyre en boligadvokat

Der er mange gode grunde til at hyre en boligadvokat, når man skal købe en bolig. Hele processen fra tanker og drømme til at man underskriver en købsaftale, kan være svær og kringlet. Det er vigtigt, at man oplever gennemsigtighed og de bedste betingelser, når boligkøbet skal på plads. Her kan man drage fordel af professionel hjælp, så man undgår uventede forhindringer på vejen. Der er forskellige faktorer, der spiller ind, i forhold til om man indgår en god eller en dårlig handel. Du kan læse mere på: https://www.nemadvokat.dk/boligadvokat/.

Gode grunde til at søge professionel hjælp  

Når man står med drømmeboligen, og er klar til at indgå en købsaftale, så er det for det første godt at have en på sidelinjen, der varetager ens interesser. En ejendomsmægler er udelukkende forpligtet til at varetage sælgerens interesser, mens boligadvokaten kan hjælpe med at få bolighandlen på plads, og trække den i en retning, der giver det mest fordelagtige resultat for køberen. Så kan man også undgå nogle af de faldgruber, der er på vejen. For det andet kan man gøre brug af advokatforbeholdet, hvis man får hjælp af en advokat, når man køber en bolig. Det kræver dog, at man får indskrevet advokatforbehold i købsaftalen, inden den underskrives. Når man bruger advokatforbeholdet, vil det sige, at købsaftalen først er gyldig, når boligadvokaten har kigget på den, og accepteret betingelserne. Sidst men ikke mindst kan man få hjælp til forhandlingerne, så prisen presses ned, når man køber en bolig. Det kan også være, at man gerne vil forhandle sig til bedre vilkår i aftalen. Man kan stå for dette selv, men det er en svær og uoverskuelig opgave. Derfor kan man vælge at overdrage det til en boligadvokat.

boligadvokat

En boligadvokat har mange opgaver

En boligadvokats rolle er at yde rådgivning, f.eks. omkring prisen og ift. forhandlinger om købsaftalen. De rådgiver også omkring finansieringen af boligen, så man sikres en god rente. De kan også hjælpe med at se på købskontrakten, salgsopstillingen, budget, udgifter og meget mere. Hvis der er mangler ved boligen, gennemgås de også, for at sikre at køberen får en god handel. En anden opgave er at sørge for, at handlen går til, som den skal og bør. Det er nogle gange en lang proces, med masser af kommunikation mellem tinglysning, ejendomsmægler og banken, og det er vigtigt, at det går rigtigt til. Skødet på boligen skal tinglyses, hvilket vil sige, at det skifter ejer. Mellemværender på ejendommen skal udregnes og afvikles og forskellige abonnementer skal opsiges. Når man kontakter en boligadvokat, er det vigtigt, at man fra starten får oplyst, hvad denne skal have i løn. Det er et krav, så man ikke er i tvivl om, hvad der skal betales for servicen. Kort sagt kan man sige, at en boligadvokat tilbyder sin hjælp til en køber af en ejendom, og støtter hele vejen gennem salget fra start til slut. Det slutter først, når købsaftalen er underskrevet, og alt det praktiske er på plads.