Retrostil er igen populært i boligindretning

Ligesom alle andre typer mode skifter det fra tid til anden, hvad der er populært, når det kommer til boligindretning. Heldigvis er modens cyklus betragteligt langsommere for boligindretning, end for eksempel tøj. Alligevel har vi, i de seneste år, kunnet observere en overgang. Tidligere var den hårde og moderne stil foretrukket hos mange, inklusive boligmagasinerne. Hvad end det skyldes det øgede fokus på klimaforandringer, en fælles nostalgi eller noget helt tredje, er denne dog så småt blevet udskiftet af en indretningsstil præget af tidligere tider. Med andre ord er retro endnu engang in.

Hvad er et vitrine vægskab?

Hvordan man så udtrykker det er en helt anden sag. Nogle vælger at gå all in med genbrugsfund og trægulv. Så langt behøver du dog ikke gå for at have et smukt og moderigtigt hjem. Som oftest er det nemlig detaljer og enkelt møbler, der gør hele forskellen.

Det er det klassiske vitrine vægskab et oplagt eksempel på. Navnet kommer at det latinske navn for glas eller rude, da det definerede karaktertræk ved et vitrine vægskab netop er, at det er et vægskab med en rude for. Det gør et vitrine vægskab til et oplagt sted at stille alt lige fra nips til bøger. Ruden sørger nemlig for, at det bliver set og bidrager til rummets stemning, uden at du nødvendigvis skal støve det af konstant.

vitrine vægskab

Vintage vitrine vægskab

Måske er det også derfor at en klassiker som vitrineskabet har overlevet siden barokken og derfor helt sikkert fortjener en plads i et hjem med retrostil. I dag kan du dog få dit vitrine vægskab i mange forskellige stilarter. Hvis du går efter retrostilen, er et vintage vitrine vægskab ikke bare et bogstavrim men også det oplagte valg. Det kan tilføre rummet en elegant og højtidelig stil. Det behøver dog ikke nødvendigvis at have 100 år på bagen for at fortjene sin plads i din stue. Som oftest er det mere end nok, at dit vitrine vægskab er lavet i en smuk, mørk træsort, eller at det har nogle elegante udskæringer.

Vælg dit nips med omhu

I mange tilfælde afhænger vitrineskabets stemning dog alligevel mere af, hvad det indeholder. Derfor kan og bør dit vitrineskab selvfølgelig være fyldt med nogle af dine bedste genbrugsfund. Klassikere, der med sikkerhed vil fremprovokere en stemning og hyggelig samtale for alle er for eksempel de klassiske kobberkander eller gamle, smukke stel. Først og fremmest er det genstande, som har en unægtelig retrostil.

Derudover er det dog også genstande, som langt de fleste danskere har positive minder om. Det kan være, at de har levet længe nok til at se dem komme og gå, men ellers indebærer de med sikkerhed minder om bedsteforældre eller lignende. Den slags gode minder er endnu et af de mange positive aspekter ved at indrette sit hjem i retrostil. Det er en genvej til folks hjerter og den gode samtale. Et smukt vintage vitrine vægskab er et godt skridt i den retning.