Kaninpels – et alsidigt materiale


Kaninpels har en ældgammel historie, og er blevet anvendt næsten lige så lang tid som der har været mennesker. Det er nemlig et utroligt varmt materiale, hvilket gør den perfekt til at anvende som for i frakker, vanter, hatte, huer og endda som fyld. Prøv blot at læse videre her, hvor du kan læse videre om nogle af de mest populære anvendelser til kaninpels – og ikke mindst fordelene ved at vælge dette materiale fremfor andre.

Beklædning

Beklædning er uden tvivl den langt mest almindelige måde at anvende kaninpels på. Og her er der faktisk ikke kun tale om selve pelsen. Kaninhuden anvendes nemlig også til en lang række beklædningsmæssige formål – dog oftest i kombination med selve pelsen. 

Men fordi kaninpels ikke ligefrem er det største stykke pels, så skal der i mange tilfælde en hel del til for at kunne lave et stykke beklædning, såsom en vinterfrakke. Hvis der til gengæld er tale om et par vanter i kaninpels, så vil man typisk kunne nøjes med en enkelt kaninpels. Se her mere om kaninpels, hvor du også kan blive inspireret  til en hel del hobbyprojekter.

hvid kaninpels

Fyldstof

En lidt mere usædvanlig brug af denne pels er som fyldstof. Det er nemlig muligt at finde både puder og dyner med kanin som fyldstof. Dette vil nemlig give dig en rigtigt varm dyne, der naturligvis er perfekt til de kolde vinternætter. Desuden anvendes kaninpels til tider også som fyldstof i børnedukker i den bedre ende af skalaen.

Tæpper og plaider

Kaninpels er også et særdeles velegnet materiale til at fremstille et varmt tæppe eller plaid til sofaen. Så hvis du holder af et naturligt look, så vil et tæppe eller plaid i kaninpels være en fantastisk løsning. Og farvemæssigt vil du typisk kunne vælge mellem en klassisk hvid farve, men såmænd også røde og brunlige farvetoner.

Filt

Kaninpels anvendes desuden også inden for industrien og håndværksbranchen. Det anvendes nemlig ofte til at producere filt (typisk i kombination med andre små pelsdyr). Ved at bruge denne pels, så får du nemlig et særdeles holdbart stykke filt, der egner sig perfekt til robuste arbejdsklude.

Fordele ved kaninpels

Som det fremgår af det ovenstående, så kommer kaninpels med en hel del fordele. Især pelsens blødhed er noget, som tiltrækker mange mennesker og får dem til at vælge denne type pels fremfor andre. Kanin er desuden også et rigtigt hyggeligt materiale, der næsten luner ved blot at kigge på det.

Det er desuden også et forholdsvist prisvenligt stykke pels i forhold til andre typer på markedet, men anvendes dog typisk ikke alt for ofte som hoved pelstype på større beklædningsgenstande. Men hvis du er på udkig efter et par varme og smukke handsker, så vil du bestemt ikke være ringere stillet med kaninpels.

Dog skal du være klar over, at denne type pels er langt mere udbredt hos mindre beklædningsgenstande, såsom netop handsker, vanter eller huer; hvorimod en vinterfrakke i 100% kaninpels vil være noget mere vanskelig at opspore (det er dog stadigvæk muligt).