Hus & HaveNyhederØkonomi & Erhverv

3 gode grunde til at eje et HDMI-kabel


Vi bruger konstant computere i vores hverdag – både derhjemme og på arbejdet – og der er nærmest uanede mængder muligheder for at finde underholdning på internettet. Men hvad nu hvis du gerne vil have din yndlingsserie op på den store skærm, eller du skal præsentere en vigtig fremlæggelse for din chef?

Med et HDMI-kabel får du den simpleste løsning til at spejle din computer til de store skærme. Læs her, hvorfor du bør investere i et HDMI-kabel, der kan redde dig derhjemme, på arbejdet og endda på farten.

Et HDMI-kabel spejler både lyd og billede

Dagene, hvor man skulle fumle med et uhandy scart-stik – for ikke at nævne de der AV-kabler med tre ledninger i gul, rød og hvid – er ovre. I dag kan du i stedet hurtigt og nemt koble din computer til en stor skærm med et HDMI-kabel.

Det moderne kabel giver dig mulighed for at overføre billeder i fuldt digitalt HD-format og digitalt surround-sound. Der er indgange til HDMI-kabler i alt lige fra computere og fladskærme til spillekonsoller og projektorer. Og så kommer kablerne i mange forskellige størrelser og længder, så de passer til et hvilket som helst behov – selv med adaptere til din smartphone.

https://www.batteribyen.dk kan du nemt finde det kabel, der passer til dig, og her er 3 gode grunde til at have et HDMI-kabel ved hånden:

hdmi kabler

Grund 1: Brug et HDMI-kabel i hjemmet

I en verden med endeløse streaming-muligheder er der ingen grund til at lade sig begrænse af teknikken. Hvis du kunne tænke dig at se en god film, serie eller sætte en playliste fra YouTube op på det store lærred, kan du nemt slutte computeren til med et HDMI-kabel.

De fleste fjernsynsskærme har nemlig indgange til HDMI, og dermed er det ingen sag at spejle computerskærmens billede. På den måde kan du se alt lige Netflix og YouTube til at læse e-bøger og Facebook-opslag på den store skærm.

Grund 2: Brug et HDMI-kabel på arbejdspladsen

Du har sikkert før prøvet at sidde i et kedeligt møde, hvor kollegaen har fumlet med ledningerne og brugt et kvarter på at få lyden og billedet til at fungere. For til sidst bare at præsentere et om end endnu kedeligere slide-show.

Men med et HDMI-kabel ved hånden kan du hurtigt charme dig ind på chefen med dine overlegne præsentations-evner. Kablet er den letteste måde at spejle din computerskærm – inklusiv lyd. Og så behøver du ikke at ty til det typiske diasshow, men kan derimod præsentere alt fra explainer-videoer til slides fra internettet.

Grund 3: Brug et HDMI-kabel på farten

Som den sidste gode grund til at investere i et HDMI-kabel skal der nævnes mobiliteten. Et HDMI-kabel behøver ikke at fylde meget i bagagen, og dermed har du en tro følgesvend ved hånden, når du skal ud og rejse.

Jovist, det er da dejligt at kunne sidde ude i solskinnet på din ferie i Mallorca. Men når de sidste stråler har fortabt sig bag horisonten, er det på tide at trække ind og hygge. Og hvis der er et fjernsyn på hotelværelset – hvilket der ofte er – kan du nemt kaste dine yndlingsserier op på skærmen.