Nyheder

Den rigtige kjole behøver ikke koste en formue

Der er noget særligt ved en kjole. Den er feminin, og den kan få dig til at føle dig smuk og selvsikker. En Konges Sløjd kjole kan bæres til enhver lejlighed, lige fra en formel begivenhed til en dag på stranden. Kjoler har eksisteret i århundreder, og der er mange traditioner forbundet med dem. I denne artikel vil vi diskutere kjolens historie, hvorfor det er rart at bære dem, og nogle af de forskellige traditioner, der omgiver dem. Vi vil også give dig nogle tips til, hvordan du finder den rigtige kjole til din kropstype og dit budget!

Man har altid gået med kjole

Kjoler har eksisteret i århundreder. Det første dokumenterede tilfælde af en kjole, der blev båret, var af egypterne. Oprindeligt var det kun båret af kongelige og kvinder fra overklassen. Med tiden blev kjoler dog mere og mere populære blandt alle klasser af kvinder. I begyndelsen af 1900-tallet blev kjoler stadig set som et symbol på rigdom og status. Dette begyndte dog at ændre sig under Første Verdenskrig, da kvinder begyndte at arbejde på fabrikker og udføre andre job, som traditionelt blev udført af mænd. Dette førte til et fald i kjolernes popularitet, og mange kvinder begyndte at bære bukser i stedet.

Det var først i 1950’erne, at kjoler blev populære igen. Dette skyldtes til dels indflydelsen fra Hollywood-stjerner, som ofte blev set iført kjoler. Kjoler blev også mere overkommelige i denne periode, da masseproduktionsteknikker betød, at de kunne fremstilles billigt. I dag bæres kjoler af kvinder i alle aldre og med alle baggrunde. De er et populært valg til særlige lejligheder som bryllupper og fester, men kan også bæres til hverdagsbegivenheder som arbejde eller indkøb.

Der findes mange former for kjole

Der er mange forskellige traditioner forbundet med kjoler. I nogle kulturer er det skik og brug, at kvinder bærer en kjole, når de bliver gift. I andre kulturer er hvide kjoler kun brugt af brude på bryllupsdagen. I nogle dele af verden anses det for at være uheldigt at bære sort tøj; i andre kulturer ses sort dog som et symbol på sorg og bæres ved begravelser. Samtidig siger mange også at sort er det eneste rigtige da sort slanker. Røde kjoler bæres ofte af latinamerikanske kvinder ved særlige lejligheder, f.eks. bryllupper eller quinceañeras.

Hvis du er på udkig efter en kjole, er der et par ting, du skal være opmærksom på. For det første skal du overveje dit budget. Kjoler kan variere i pris. For det andet skal du tænke på den lejlighed, du skal have kjolen på til. En formel kjole vil være anderledes end en afslappet kjole. For det tredje skal du vælge en stil, der passer til din kropstype. Hvis du f.eks. er pæreformet, skal du kigge efter kjoler med empire-formet talje, og hvis du har store størrelser, skal du kigge efter kjoler med ærmer og en længere kjolelængde. Man kan også tænke over hvor kort kjolen skal være.